Not Camping, Just Parking

Lasittuneita släbejä, huonot camping-mahdollisuudet, roskia joka puolella. Ensivaikutelma El Chorrosta oli sanalla sanoen karu. Saavuimme El Chorroon myöhään iltapäivällä ja kävimme ensi töiksemme hankkimassa topon paikallisesta kiipeilykaupasta. Sen jälkeen suunnistimme kiipeilykauppaa pitävän saksalaismiehen ohjeistamana Las Encantadas-sektorille, jonne on kaupan pihasta muutaman minuutin ajomatka. Sektori on topon mukaan yksi El Chorron hienoimmista, mutta valitettavasti helppo access on tehnyt kalkkikivelle tehtävänsä – suosituimmilla reiteillä kitka on jopa keskitalvella olematon. Illalla parkkeerasimme auton sektorin vieressä olevalle levikkeelle. Maisema autolta vuorten ympäröimään laaksoon oli tavallaan aika hieno, mutta turismin jälkiä näkyi joka puolella. Olipa jonkun käsistä tipahtanut tien poskeen jopa kakkavaippakin.

Kumpikaan meistä ei ollut käynyt ennen El Chorrossa, emmekä oikein tienneet mitä odottaa yhdeltä Euroopan vanhimmista kiipeilypaikoista. Leiriytymisen tiesimme olevan täällä valvotumpaa kuin Portugalissa, sillä T on reissannut Espanjassa pakulla aiemminkin. Espanjan laki on leiriytymisen suhteen aika monitulkintainen. Yleinen käsitys tuntuu olevan, että ongelmien välttämiseksi kamat kannattaa pitää auton sisäpuolella tai ainakin suunnilleen yhdessä läjässä.

Etelätuulen yltyessä liian navakaksi olemme käyneet kiipeilemässä myös Desplomilandiassa. Kiipeily on vähintään yhtä laadukasta kuin El Chorrossa, ja jyrkät pohjoisseinämät pitävät eteläisen puhurin hyvin loitolla. Muuten talvi ei ole otollisinta aikaa kiivetä Desplomilandiassa, sillä sektorit ovat varjossa lähes koko päivän. Moni muu tuntuu olevan samaa mieltä, eikä Desplomilandiassa ole yhtenäkään päivänä ollut El Chorron kaltaista ruuhkaa. Pari sektoria on alkuvuodesta myös kokonaan kiipeilykiellossa. Alueella on paljon korppikotkia, joten olemme arvelleet kiellon liittyvän niiden pesimiseen.


Tällä hetkellä olemme La Alcaidesassa, jossa on kourallinen hienoja hiekkakivibouldereita. El Chorroon luvattiin muutamaksi yöksi jopa miinusasteita, joten päätimme lähteä pois vuoristosta. Vaatteetkin kaipasivat kiipeilyn jäljiltä pesua. Moottoritien vieressä sijaitseville kiville löytyy topo kaksseiskasta, ja lyhyen ajomatkan päässä olevassa Algecirasin kaupungissa on itsepalvelupesula. Kivi La Alcaidesassa on hyvälaatuista, ja kutosen bouldernikkareille paikkaa voikin hyvillä mielin suositella. Kiivettävää löytyy helposti pariksi päiväksi.


Sää on ollut La Alcaidesassa keväinen koko viikonlopun, ja loppuviikosta lämpötila nousee ennusteen mukaan El Chorrossakin. Hellelukemia ei vieläkään ole odotettavissa, mutta helmikuun loppua kohden lämpötilan pitäisi hiljalleen nousta eteläisessä Andaluciassa lähemmäs viittätoista astetta. Sään lämmetessä suurimpana haasteena tulee varmasti olemaan lepopäivien pitäminen. Suomeen paluuta olemme alustavasti suunnitelleet toukokuulle, mutta saa nähdä miten pitkään Espanjan kalliot pitävät otteessaan. 

Comments

Popular posts from this blog

Avalonia Is Every Bouldering Climber's Sanctuary In Germany

The Notorious, Scary And Absolutely Amazing Elbsandstein

6 Weeks Of Bouldering In Alcañiz, Spain: Best Sectors and Other Useful Tips