Sport Climbing In Portugal: Sesimbra Velha

Olá de Sesimbra! Yölämpötilat droppasivat Lissabonin pohjoispuolella alle viiden asteen, joten pudottelimme Portugalin rannikkoa pari sataa kilometriä alas päin. Ajoimme Sesimbraan Sintran kautta, mutta kiipeily turisteja kuhisevan vanhan kaupungin kupeessa ei tuntunut houkuttelevalta. Syvemmällä Sintra-Cascais:n luonnonpuistossa olevat boulderitkaan eivät vakuuttaneet, sillä upeista muodoista huolimatta lohkareet tuntuivat kalkkikiven jälkeen turhan piikikkäältä. Sesimbrassa kiipesimme pari päivää hienoissa maisemissa aivan meren rannalla.

Vertigem (Sesimbra Velha)

Terapia Vaginal (6b+), Portugal dos Pequeninos (Sesimbra Velha)

Sesimbran länsipuolella sijaitsevaa Sesimbra Velhaa voi suositella päivän-parin kiipeilyyn ja auringon ottoon.  Kutosen kiipeilijälle paikka tarjoaa kourallisen mielenkiintoisia reittejä, joista jäi päällimmäisenä mieleen pumppaavien lihasten palauttelu syvissä onkaloissa. Sesimbra Velhan topon saa ladattua Climbing Portugal-sivustolta, joka tuntuu muuten olevan myös paikallisten kiipeilijöiden suosiossa. Hyvässä tuulensuojassa oleville sektoreille löytää helposti seuraamalla rantaviivaa, mutta nopein polku louhikon poikki on merkitty sinisillä M-kirjaimilla.


Jos kiipeää 6a-6c-tasoisia reittejä ja sattuu olemaan Sesimbran suunnalla, kannattaa paikka käydä kurkkaamassa. Yöpyminen autossa lähiparkkiksella ei tuntunut olevan ongelma. Kalliolta on pari kilometriä Sesimbran keskustaan, josta löytyy nälkäiselle kiipeilijälle ainakin kalaruokaa. Sesimbrassa kalastus on se juttu, joten merenelävät ovat taatusti tuoreita. Kun Sesimbra Velhan kutoset on kiivetty, voikin leirin siirtää kylän toiselle laidalle. Sesimbran itäpuolella sijaitseva Dente de Leão eli "leijonan hammas" on ehdottomasti yksi tämän reissun siisteimmistä paikoista, mutta siitä enemmän sitten seuraavassa postauksessa.

Comments

Popular posts from this blog

Avalonia Is Every Bouldering Climber's Sanctuary In Germany

The Notorious, Scary And Absolutely Amazing Elbsandstein

6 Weeks Of Bouldering In Alcañiz, Spain: Best Sectors and Other Useful Tips