Climbing At Ceüce, France: Sunshine, Happiness And A Little Bit Of Limestone

Matka jatkuu kohti Espanjan rajaa. Takana on pari päivää kuuman kiven puristelua Céüsessa, josta mieleen jäi pitkä haikki ja loputon rintama upeita (mutta tiukkoja) kalkkikivireittejä.



Jos mielessä on pidempi oleskelu Céüsessa, suosittelen hankkimaan alueesta topokirjan. 27 Crags ei tarjoile paikasta kuvia ilman .premium-jäsenyyttä, mutta vaikka sellaisen olisi hankkinutkin, saa viimeistään kirkas auringonpaiste kaipaamaan perinteistä topokirjaa. Kaksseiskasta kannattaa ainakin ladata offline-topo huonon netti-accessin varalta. Myös alueella sijaitsevan leirintäalueen toimistosta löytyy topo, josta asiakkaat saavat ottaa valokuvia. Topossa on kiipeilyreittien lisäksi kartta kallion juurelle johtavista poluista ynnä muuta hyödyllistä tietoa esimerkiksi siitä, mille sektorille mihinkin kellonaikaan kannattaa suunnistaa.

Meillä aika kului lähinnä Demi Lune- ja Face de Rat-sektoreilla. Demi Lune vaikuttaa olevan suosittu turistisektori, ja reitit siellä ovatkin paikoin aika lasittuneita. Helppoja reittejä on kuitenkin vieri vieressä, ja sektorilla pärjää hyvin 60 metrisellä köydellä. Molemmat sektorit sijaitsevat kallion eteläseinämällä, jonne kannattaa suunnata ainakin aurinkoisina päivinä vasta iltapäivällä.



Céüsessa yövyimme leirintäalueella ensimmäistä kertaa matkan aikana. Camping les Guérins sijaitsee noin tunnin kävelymatkan päässä sektoreilta, ja yöpyminen maksaa 6,5 e/ henkilö/ yö. Listahinnan lisäksi meiltä perittiin 1,2 e verran jonkinlaista veroa. Hinnaston mukaan myös koirat maksavat 2 e yöltä, mutta meidän kohdalla koirasta ei jostain syystä veloitettu mitään. Myös sähkön ( 3,5 e/ päivä) ja WiFi:n ( 1 e/ h) käyttö maksaa. Kännykän netti ei toiminut leirintäalueella ollenkaan, mutta siististä ja hiljaisesta paikasta jäi muuten ihan positiivinen fiilis.

Varsinainen kiipeily Céüsessa jäi meidän osalta melko vähäiseksi, sillä paikassa saisi kulumaan helposti parikin viikkoa. Suomen tasankopantterit jotuvat ehkä vielä joskus palaamaan tänne, kunhan kiipeilykuntoa on ensin hieman kohoteltu Espanjan puolella.

Comments

Popular posts from this blog

Avalonia Is Every Bouldering Climber's Sanctuary In Germany

The Notorious, Scary And Absolutely Amazing Elbsandstein

6 Weeks Of Bouldering In Alcañiz, Spain: Best Sectors and Other Useful Tips