Wet Boulders at Ceska Lipa, Chech Republic

Tasan viikko tien päällä. Vankkuri matkaa tällä hetkellä Sveitsissä, jonne päädyttiin Viron, Latvian, Liettuan, Puolan, Tsekkien ja Saksan kautta. Toistaiseksi ulkokiipeilymahdollisuudet ovat jääneet nollaan. Season is over ainakin Puolassa ja Tsekeissä.

Jonkinlaista kiipeilyturismia päästiin kuitenkin harrastamaan Varsovassa ja Prahassa. Molemmista suurkaupungeista löytyi useampikin sisäkiipeilyhalli, joten päätimme ottaa pari pit stoppia ja käydä puristelemassa paikallista muovia.

Varsovassa käytiin kurkkaamassa kaupungin pohjoispuolella sijaitseva On Sight Centrum. OS Centrumin kiipeilyseinät oli rakennettu muussa käytössä olevan urheiluhallin päätyyn, josta löytyi pieni boulderseinä ja jonkin verran köysireittejä. Kiipeily maksoi 16 Puolan zlotya per henkilö eli vajaat 4 euroa. Saavuimme mestoille kolmen aikoihin, jolloin paikka oli vielä suht tyhjillään. Parin tunnin päästä paikalle tuli ilmeisesti jokin koululaisryhmä yläköysittelemään sekä muutama paikallinen harrastaja. Tässä vaiheessa kohtuu pieni paikka alkoi olemaan sen verran täynnä, että katsoimme parhaaksi suunnata yhteispukuhuoneen ja -suihkun kautta takaisin autolle. Suomalaiseen hintatasoon nähden halvan sisäänpääymaksun lisäksi muutaman tunnin parkkeerauksesta tuli 8 zlotyn eli vajaan parin euron verran lisäkustannuksia. Urheiluhallin parkkipaikan vartija ei puhunut englantia, mutta tilavalta parkkikselta löytyi isollekin autolle helposti paikka.

Prahassa kohteeksi valikoitui helpoimman accessin perusteella Lezecke Centrum Mammut. Köysikiipeily täällä maksoi 125 Tsekin korunaa naamalta eli euroissa suunnilleen vitosen. Korttimaksu ei kiipeilykeskuksessa onnistunut, joten paikallista valuuttaa piti käydä nostamassa läheiseltä automaatilta. Sokkeloisesta hallista löytyi loppujen lopuksi kiivettävää useammaksi tunniksi, ja matalahkoja seiniä kompensoimaan iso osa reiteistä oli rakennettu hänkille ja kattoon. Samasta pihapiiristä olisi ilmeisesti löytynyt myös Boulder Bar, mutta se jäi tällä kertaa testaamatta. Autolle löytyi maksullinen paikka tien toisella puolella sijaitsevalta parkkialueelta. Muutaman tunnin parkkeeraus maksoi 120 korunaa eli vajaat 5 e.

Reissun toistaiseksi ainoa kosketus ulkokiipeilyyn oli Tsekeissä Ceska Lipassa, jossa kävimme sateesta huolimatta kurkkaamassa paikalliset boulderit. Vanhan louhoksen oloinen paikka olisi kuivana varmasti ollut mielenkiintoinen paikka kiipeillä, vaikka hiekkakivimäinen materiaali tuntuikin suomalaiseen graniittiin tottuneeseen käteen pehmeältä. Parkkipaikan puolesta ei täälläkään ollut edes matkailuauton kanssa mitään ongelmaa. Maksuton paikka löytyi tien levennykseltä parin sadan metrin päästä sektoreilta. Sateen takia kiipeily Ceska Lipassa jäi kuitenkin toiseen kertaa ja matka jatkuu edelleen kohti kuivempia leveyspiirejä.Comments

  1. Aika jännä ettei kortti toimi.. minulle aina vakuuteltu että kyllä joo se kortti toimii kaikkialla ja sitten saleen ei toimikaan ja jää traumoja joskus ekaa kertaa ulkomailla :D ja ettei englantiakaan joku osaa. Siistin näköisiä kallioita kyllä ihan noin luontoretkimielessäkin. Toivottavasti pääsette pian lämpimiin paikkoihin - täällä on satanut koko ajan ja aika viileää.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Avalonia Is Every Bouldering Climber's Sanctuary In Germany

6 Weeks Of Bouldering In Alcañiz, Spain: Best Sectors and Other Useful Tips

The Notorious, Scary And Absolutely Amazing Elbsandstein