Camarasa, We'll Be Back!

Matkan tähänastinen suosikki löytyi Lleidan lähistöltä, Camarasasta. Lleidan alueella on paljon kiipeilyä, ja Camarasaan osuimme vähän ex tempore ajaessamme Portugalin surffirantoja kohti. Camarasa yllätti kuitenkin positiivisesti, sillä paikasta löytyi useampi sektorillinen kiinnostavaa pokettisambaa.


Eniten kiivettävää Camarasasta löytyy kutosen ja seiskan kiikkujalle. Greiditaso ei ole erityisen tiukka, mutta alle kutosen reittejä on aika harvakseltaan. Hänkillä poketista toiseen sitkuttaessa kiipeilykunto tuntui kuitenkin kasvavan nopeasti, emmekä joutuneet neljän kiipeilypäivän aikana turvautumaan yläköyteen kertaakaan. Tien vieressä olevat sektorit ovat pohjoiseen päin, joten kiipeilyaikaa on koko päivä. Varsinaista topoahan meillä ei tännekään ollut, mutta sektorit ja reitit löytyvät ainakin Lleida Climbs 2-opuksesta. Ajantasaista infoa on myös Lleida Climbs-sivustolla, josta löytyy mm. kattava artikkeli Lleidan alueen harrastajatason reittisuosituksista.Paikan pisteitä nostaa myös helppo access & camping. Yövyimme vähän liikennöidyn tien sivussa Camarasan patoalueella, josta lähimmälle sektorille pääsee astumalla ulos autosta. Paikassa sai kämppäillä rauhassa, ja joen penkalla olevasta lähteestä saa jopa juomakelpoista vettä. Ainoana miinuksena täytyy mainita, että puskat tien vieressä ja sektoreilla ovat täynnä vessapaperia. Muistetaanhan siis peitellä omat jäljet syväkyykyn jälkeen (Camarasassa ja muuallakin), jotta kiipeilyturistit olisivat jatkossakin tervetulleita ja pusikossa luotsaaminen vähemmän etovaa.

Kakkapapereista huolimatta Riu Segre-joen ympäristö on kallioineen ja patoineen näkemisen arvoinen paikka. Oman lisänsä alueen fiilikseen tuo jyhkeä voimalaitos ja autiotalot joen varrella, jotka illan hämärtyessä tekevät paikasta jopa hieman aavemaisen. Joen ympärillä pyörii myös jonkinlainen koskenlaskubisnes, sillä useampana päivänä näimme kumiveneen täydeltä turisteja kelluttelemassa virtaa alas päin.


Camarasa ja Lleidan alue ylipäätään on takaisintulomatkan must. Nyt karavaani paahtaa kuitenkin jo hyvän matkaa Portugalin puolella, nokka kohti uusia spotteja.

Comments

Popular posts from this blog

Avalonia Is Every Bouldering Climber's Sanctuary In Germany

6 Weeks Of Bouldering In Alcañiz, Spain: Best Sectors and Other Useful Tips

The Notorious, Scary And Absolutely Amazing Elbsandstein